104231
Book
In basket
Sekrety włoskiej kuchni / Elena Kostioukovitch ; przedmowa Umberto Eco ; z włoskiego przełożył Jan Jackowicz. - Wydanie II, poprawione. - Warszawa : Albatros, 2020. - 599, [1] strona : fotografie ; 25 cm.
Przewodnik kulinarny uhonorowany prestiżową nagrodą Premio Bancarella della Cucina! Dziewiętnaście regionów Włoch i ich przysmaki w jednej książce! Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju – od Friulii i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu – przybliżając nam właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
Availability:
Wypożyczalnia dla dorosłych
All copies are currently on loan: sygn. 64 [wyp. dorośli] (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Perché agli italiani piace parlare del cibo : un itinerario tra storia, cultura e costume, 2006
General note
Na okładce: Fantastyczna podróż pod oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 580-597.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again